fredag 24. juni 2011

Sommerferie

Det beste med å jobbe som lærer er sommerferien! ;)

Bare så synd at årets sommerferie kommer med en god dose bismak. Jeg er egentlig lærerstudent, men har hatt et tenke-og-jobbe-år nå. Har vært kjempeheldig med jobbene mine, utelukkende som lærer på to gode skoler, og høstet masse kunnskap, erfaring, inspirasjon og motivasjon der. Problemet er at vikariatet mitt gikk ut på tirsdag. Og jeg har ingen sommerjobb. Jeg har hatt sommerjobb siden jeg fylte 15, og befinner meg i en uvant situasjon, arbeidsledig. Det er utrolig lite tilfredsstillende å måtte melde seg som arbeidsledig hos NAV.

For å få dagpenger hos NAV må man sende inn en stor bunke papirer, med bl.a. en detaljert liste av hvor, og hvor mange timer man har jobbet i uka, de siste 52 UKENE. Hvem er det som går rundt og husker/noterer slikt, i fall man skulle bli arbeidsledig det neste året?? Det siste året har jeg jobbet på minst 5 forskjellige steder, og husker IKKE hvor mange timer.

Jeg begynner å studere igjen til høsten, og regner med at også mulighetene for vikarjobbing tar seg raskt opp igjen, når skolen starter. Dette er altså et forbigående problem, men likevel vanskelig nå.

Håper dette blir en fin sommer, vi har mange fine ferieplaner som ikke koster skjorta, så det skal nok gå på et vis! :)

Men har du en jobb til meg, er det bare å si ifra! ;)

Bilder fra verandaen, trappa og inngangspartiet vårt, hvor jeg har prøvd å gjøre det litt hyggelig for oss og de som ønsker å komme på besøk. :)

God helg! :)

Tacodag


En studievenninne som jeg dessverre ikke har snakket med på LENGE, har døpt om fredag til tacodag, fordi taco (i hennes øyne) er det eneste man kan spise til middag på en fredag. Taco kan varieres i det uendelige, her har jeg laget torsketaco, en lett og god variasjon! :)

video

Til tre personer trenger du:
2 torskefiléter, 350- 400gr til sammen (eller annen fisk, laks er utmerket, men hvit fisk smaker mindre,og gir mer rom for taco-smak).
1 pose tacokrydder
2 egg
griljermel eller strøkavring

Slik gjør du:
Tørk fisken lett med tørkepapir.
Del fisken i terninger, størrelsen er valgfri, f.eks. 3x3 cm.
Pisk egget litt med en gaffel.
Vend fisken i taco-krydder, egg og griljermel/strøkavring.
Stek fisken på middels varme i stekepanne, med eller uten smør.

Serveres med ønsket taco-tilbehør! :)

Velbekomme, og god tacodag! :)

fredag 3. juni 2011

Basstrombone

Tenkte jeg skulle fortelle litt om instrumentet jeg er avbildet med i "headeren" min. Det er en basstrombone. Den spiller jeg på i Skaun Musikkorps, et dyktig amatørkorps med brassbesetning.


En basstrombone er større enn en vanlig trombone (tenortrombone), og har en dypere klang, men ikke så dyp som tuba.


Basstrombonen har to ventiler i tillegg til sliden (det lange røret som kan trekkes ut), disse gjør det mulig å spille enda dypere toner.


Jeg begynte å spille i korps da jeg var 13 år, da spilte jeg baryton (den ser ut som en liten tuba). Siden har jeg spilt både kornett (ligner på trompet) og tuba. Men nå er det altså trombone som gjelder. Det er utrulig kult, og har alltid vært drømme-instrumentet mitt, selv om det nå har fått følge av tuba, som var virkelig kult å spille! :)


Jeg nevnte at korpset jeg spiller i, har brassbesetning. Kort fortalt betyr det at det bare er messinginstrumenter i besetnignen. (Tenk Frelsesarméen...) Vi har tuba, euphonium, baryton, trombone, basstrombone, horn, flügelhorn, kornett, ess-kornett og slagverk. Altså ingen treblåsinstrumenter som fløyte, klarinett og saxofon.

Den største fordelen med brassband er (i mine øyne) at det er lett å få frem fine klanger, selv med få og evt. unge musikanter.


En liten fun-fact på slutten: Ordet trombone på fransk betyr også binders! Du ser vel likheten? :)


Og går man tom for partyhatter, sydvest eller skal i fint middagsselskap og trenger hodepynt, kan man alltids bruke trombonen til dette også! ;)
Ha en fin helg!