fredag 3. juni 2011

Basstrombone

Tenkte jeg skulle fortelle litt om instrumentet jeg er avbildet med i "headeren" min. Det er en basstrombone. Den spiller jeg på i Skaun Musikkorps, et dyktig amatørkorps med brassbesetning.


En basstrombone er større enn en vanlig trombone (tenortrombone), og har en dypere klang, men ikke så dyp som tuba.


Basstrombonen har to ventiler i tillegg til sliden (det lange røret som kan trekkes ut), disse gjør det mulig å spille enda dypere toner.


Jeg begynte å spille i korps da jeg var 13 år, da spilte jeg baryton (den ser ut som en liten tuba). Siden har jeg spilt både kornett (ligner på trompet) og tuba. Men nå er det altså trombone som gjelder. Det er utrulig kult, og har alltid vært drømme-instrumentet mitt, selv om det nå har fått følge av tuba, som var virkelig kult å spille! :)


Jeg nevnte at korpset jeg spiller i, har brassbesetning. Kort fortalt betyr det at det bare er messinginstrumenter i besetnignen. (Tenk Frelsesarméen...) Vi har tuba, euphonium, baryton, trombone, basstrombone, horn, flügelhorn, kornett, ess-kornett og slagverk. Altså ingen treblåsinstrumenter som fløyte, klarinett og saxofon.

Den største fordelen med brassband er (i mine øyne) at det er lett å få frem fine klanger, selv med få og evt. unge musikanter.


En liten fun-fact på slutten: Ordet trombone på fransk betyr også binders! Du ser vel likheten? :)


Og går man tom for partyhatter, sydvest eller skal i fint middagsselskap og trenger hodepynt, kan man alltids bruke trombonen til dette også! ;)
Ha en fin helg!

4 kommentarer:

 1. Arti bilda ;-)
  Like at du nevner at en får fram fine klanger selv om en er få å unge musikere- gjelder SMK!!!! :)

  Glæde mæ te høsten;-)

  SvarSlett
 2. Takk Hege! :) <3 Korps <3

  SvarSlett
 3. Hei Anna :) Takk for koselig melding og tips på bloggen min. Og så stas at du ble følger nr 30! Har akkurat lagt ut en giveaway å bloggen, så bare å slenge seg med.

  Tar du privattimer? Aldri tatt i et instrument ;)

  Klem, Chilli Charm

  SvarSlett
 4. Morsomt å se headeren og dette innlegget! (var ikke det jeg så for meg da jeg gikk videre fra bloggen PInnekroken ;) ) Har selv spilt trombone i mange år, det er definitivt det kuleste instrumentet :)

  SvarSlett