onsdag 19. oktober 2011

Lag det selv - potteskjuler som matcher interiøret

Fine potteskjulere har en tendens til å koste litt, ihvertfall hvis man vil ha noe unikt som få andre har. Her har jeg laget en variant som kan varieres i det uendelige - så ofte du har lyst - nesten gratis!

Du trenger:
*En hvilken som helst potteskjuler (gjerne litt "for" stor, så får du plass til litt oasis i bunnen, det er et supert triks for å slippe uttørking hvis du er like dårlig på vanning som meg....)
*valgfri stoffrest, stor nok til å dekke potteskjuleren
*evt. bånd/hyssing eller lim

Slik gjør du:
1) Klipp ut en stoffbit som er ca 5 cm bredere enn høyden på potten, og ca 3 cm lengre enn omkretsen på potten (husk å mål der den er bredest hvis den ikke er helt rett). Hvis stoffet er tynt, og potten er mønstret eller har mørk farge kan det være lurt med dobbelt stoff.
a) Hvis du vil ha et varig, solid resultat er det lurt å lime litt. Lim skjøten og på innsiden av potten der du bretter inn.
b) Hvis du vil ha muligheten til å bytte stoffet ofte, er det nok å ta et pent bånd rundt, det holder stoffet godt på plass.
2)plasser stoffet rundt potten, og brett inn kanten øverst. Du kan brette inn under også, hvis du vil.


Her har jeg brukt en potte fra IKEA, 5 kr i billigkroken. Stoffet er en rest med lin og jeg festet det enkelt med hyssing av hamp.

1 kommentar:

  1. Så lurt, greit å gjere sånn, så slippe en å bytte ut alle pottene om en fikse inn.

    SvarSlett