torsdag 8. desember 2011

8.desember og poseoppskrift

Jeg har lovet å forklare hvordan jeg lager innpakkingsposene mine, så her kommer det. Det er minimale lysforhold i sykroken min, så bildene er dessverre så som så. Jeg oppgir ingen mål på posen, siden størrelsen avhenger av hva du vil ha oppi. Husk at posen må være litt høyere/lengre enn det du putter inni, så den kan lukkes. Stoffbiten skal være rektangel som brettes slik at bretten erstatter den ene sidesømmen.


Begynn med å slå i to hullmaljer et stykke
fra kanten øverst på stoffstykket, en i hvert hjørne. Avstanden kommer an på hvor bred kant du vil ha. Fra siden er det nok med ca 2-3 cm fra kanten (ser at jeg har litt mer). Fra toppen er det lurt med litt mer, ca 4-5 cm. Pass på at baksiden av maljen blir på baksiden av stoffet.
Man må kaste over råkantene for å unngå at det rakner. Du kan gjøre det nå, eller etter at du har:

sydd sammen siden og bunnen, rett mot rett så maljene ligger mot hverandre.


Hvis du ikke sydde sikksakk før du sydde sammen, gjør det nå. :)


Nå er det bare kanten øverst igjen. Brett inn kanten to ganger, ca 2 cm.
På bilder ser man at min malje er litt feilplassert i forhold til trykkfoten. Det ble litt knoting, og ikke så fint, men helt velfungerende.Nå er posen ferdig, det er lurt å klippe av sømmonnet nederst i hjørnene før den vrenges.Nå bør kanten øverst se ca slik ut! :)
Finn den største sikkerhetsnåla som går igjennom maljehullet, fest på bånd/snor av valgfri art.Trekk snora gjennom ved hjelp av sikkerhetsnåla. Klipp av i ønsket lengde, putt gaven oppi og snurp sammen. :)
Hvis du har en veldig tykk gave, eller noe som helst bør stå på høykant, kan det være fint å tilpasse posen til dette.
Klipp av hjørnene på denne måten. Mine avklipp er veldig store, og du vil se at bunnen blir ca kvadratisk. Tilpass størrelsen etter hvordan gaven ser ut.


Nå skal du ta tak der jeg har tegnet en rød ring, og trekke hjørnene fra hverandre, slik at de blå møtes.

Da blir det slik.
Sy sammen og kast over.
Dere med overlockmaskiner gjør selvfølgelig dette i en operasjon, men har dere en slik maskin så trenger dere vel ikke denne oppskriften heller, det er jo super-lett når man kan litt søm. :)

Da ble posen min slik til slutt:
Lykke til! :)

3 kommentarer:

  1. dette var en fin pose, en god ide!
    takk for tipset og oppskriften! :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Jeg er ikke så erfaren med å lage slike "bruksanvisninger", så det er veldig hyggelig at dere likte det! :)

    SvarSlett